De grappigste memes van het debuut van Spanje tegen Portugal tijdens het WK

Vandaag debuteerde het Spaanse team in Sochi tegen Portugal. Het was een bitter einde, voor een wedstrijd die een gunstig resultaat beloofde voor La Roja . Maar het kon niet zijn. Cristiano Ronaldo heeft een hattrick gescoord die Spaanse spelers, waaronder zijn eigen Real Madrid-teamgenoten, verbluft.

Dit WK is voor het nationale team op een vreemde manier begonnen. Slechts 48 uur na zijn debuut besloot Luis Rubiales, president van de Koninklijke Spaanse voetbalbond, af te zien van de diensten van Julen Lopetegui als coach, nadat onverwachts bekend was dat hij de volgende coach van Real Madrid zou worden.

Het is mogelijk dat als er dit keer iets mis gaat, de president de schuld en al het gewicht van de tweets op zich moet nemen die als een lawine zullen vallen. Maar laten we niet anticiperen ... en laten we alle memes bekijken die vandaag via sociale netwerken zijn gedeeld.

WAT EEN WEDSTRIJD. #ESP #POR # Rusland2018 pic.twitter.com/xpK4jxpA2O

- Ongeslagen (@InvictosSomos) 15 juni 2018

In feite hadden de madridista's het vandaag best moeilijk. Zijn hart was in tweeën gespleten: aan de ene kant Cristiano Ronaldo, met Portugal; aan de andere kant Ramos met Spanje.

Roncero na Portugal 3-3 Spanje //t.co/ppP4pA9Qhb pic.twitter.com/sDpJQZRNWG

- memedeportes (@memedeportes) 15 juni 2018

Hoogstwaarschijnlijk zal zelfs Tomás Roncero zelf niet hebben geweten wat hij vanavond moest denken en voelen.

Stoere mannen nemen moeilijke beslissingen. Het thuisland of ware liefde //t.co/fTUk2k9hE4 pic.twitter.com/dJW2k34cC9

En het zal zeker niet gemakkelijk zijn geweest. Vaderland? Of ware liefde?

# Rusland2018

- Majesteit, vandaag staan ​​Portugal en Spanje tegenover elkaar.

- O ja? Tegen wie? pic.twitter.com/pLQmh3WIES

- Gekke historicus (@lahistoesmeme) 15 juni 2018

We beginnen met een van de tweets die we het leukst vonden, in dit geval voor de vorige wedstrijd. Een beetje historische humor doet nooit pijn. Bij deze gelegenheid, met Felipe II als hoofdrolspeler. Tegen wie zouden Spanje en Portugal te maken krijgen?

Arconada, Zubizarreta, De Gea. Wat een geweldige lijn keepers. pic.twitter.com/zNAhDDAOrD

- Capuchoncito (@Capuchoncito) 15 juni 2018

Net voor rust kende de wedstrijd een moment van totale spanning. David de Gea, de doelman van het nationale team, maakte na een gelijkspel in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland opnieuw een grote fout.

Degea heeft zojuist een zubizarreta pic.twitter.com/pC4uXsmsY2 gemaakt

- Iban (@Ibanichi) 15 juni 2018

Voor de tweeters - en voor de meeste voetbalfans in het algemeen - deed het stuk hen veel aan Arconada denken, in de finale van Euro 84 of aan Zubizarreta , die hetzelfde deden tijdens het WK 1998 tegen Nigeria.

Geweldig eerbetoon van De Gea aan Zubizarreta tijdens het WK Spanje-Nigeria in Frankrijk. pic.twitter.com/BB6h8jU1ac

- Moe de Triana (@moedetriana) 15 juni 2018

Bij deze gelegenheid liet De Gea de bal ontsnappen tussen zijn handen en glipte Ronaldo's schot in alle rust . Het was het tweede doelpunt voor de Portugees.

Cristiano Ronaldo tilt Portugal van de kust op !!! pic.twitter.com/q90dfAaR2O

- Embaixada Flaxias (@flaxiascaxias) 15 juni 2018

Maar hier zijn er memes voor iedereen. Voor velen was Cristiano Ronaldo degene die het Portugese team op sleeptouw heeft genomen. En tien spelers zijn zwaar.

Vijf minuten //t.co/i0HIyLkpP8 pic.twitter.com/oLS6tr8VZi

Vijf minuten waren genoeg voor Cristiano Ronaldo om de rook naar het hoofd te krijgen. En wat vond je van deze wedstrijd?

De volgende wedstrijd vindt plaats aanstaande woensdag 20 juni, Iran speelt tegen Spanje. De wedstrijd wordt om 20:00 uur gehouden en is te zien op Telecinco. Memes worden verzekerd.